Wizy do Chin

Planując wyjazd biznesowy do Chin koniecznie trzeba pamiętać o chińskiej wizie. Na wyrobienie chińskiej wizy czeka się min. 7 dni robocze, dlatego warto zaplanować tę czynność z odpowiednim wyprzedzeniem. W przypadku braku wizy do Chin nie zostaniemy wpuszczeni na pokład samolotu lecącego do Chin.

W celu uzyskania wizy do Chin należy udać się do Chińskiego Centrum Obsługi Aplikacji Wizowych w Warszawie lub konsulatu Chińskiej Republiki Ludowej w Gdańsku.

Szkolenie: Import z Chin

Jaki komplet dokumentów trzeba złożyć w chińskiej ambasadzie?

  • paszport Polski ważny co najmniej 6 miesięcy
  • w paszporcie muszą być wolne całe strony, musi znaleźć się miejsce do wklejenia wizy
  • wypełniony wniosek wizowy
  • aktualne zdjęcie należy przykleić do wniosku wizowego (nie załączamy luzem, bądź na spinacz, instrukcję wyraźnie mówią o przyklejeniu zdjęcia)
  • zaproszenie od chińskiej firmy bądź z targów, na które się udajemy
  • rezerwację biletów lotniczych i hoteli.

Jeżeli udajesz się do Chin w celach biznesowych i chcesz skorzystać z pomocy, skontaktuj się z nami.

Jeśli masz pytania dotyczące wiz, skontaktuj się z:
Chińskim Centrum Obsługi Wizowych w Warszawie: +48 22 278 63 00.

UWAGA: My nie przyjmujemy wniosków o wizy do Chin ani nie pośredniczymy w zdobywaniu wizy do Chin.