Wizy do Chin

Planując wyjazd biznesowy do Chin koniecznie trzeba pamiętać o chińskiej wizie. Na wyrobienie chińskiej wizy czeka się min. 7 dni robocze, dlatego warto zaplanować tą czynność z odpowiednim wyprzedzeniem. W przypadku braku wizy do Chin nie zostaniemy wpuszczeni na pokład samolotu lecącego do Chin.

W celu uzyskania wizy do Chin należy od udać się do placówki dyplomatycznej Chińskiej Republiki Ludowej.

Jaki komplet dokumentów trzeba złożyć w chińskiej ambasadzie?

  • paszport Polski ważny co najmniej 6 miesięcy
  • W paszporcie muszą być wolne całe strony, musi znaleźć się miejsce do wklejenia wizy
  • Należy wypełnić wniosek wizowy, który można ściągnąć tutaj.
  • Aktualne zdjęcie należy przykleić do wniosku wizowego (nie załączamy luzem, bądź na spinacz, instrukcję wyraźnie mówią o przyklejeniu zdjęcia)
  • Zaproszenie od chińskiej firmy bądź z targów na które się udajemy
  • Rezerwację biletów lotniczych i hoteli.

Powyższy zestaw jest zestawem podstawowym, w szczególności ważnym dla osób udających się pierwszy raz do Chin. Trzeba też pamiętać o rodzaju. Chiny wydają obywatelom Polski następujące rodzaje wiz:

  • turystyczna/Biznesowa 30-dniowa, 1-krotna
  • Biznesowa 90-dniowa, 1-krotna
  • Grupowa Turystyczna 30-dniowa, 1-krotna
  • Prywatna 30-dniowa, 1-krotna
  • Rodzinna 30-dniowa, 1-krotna
  • Studencka 180 dniowa, 1-krotna

Jeżeli udajesz się do Chin i chce skorzystać z pomocy, skontaktuj się z nami.

Cena:

229 EUR

(DLA CZŁONKÓW)

0,-





Masz pytania?

535 308 085